• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/IslamOkulucom

Es Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

ÜYELİK GİRİŞİ
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam39
Toplam Ziyaret190253
KATEGORİLER
KUR'AN HARF ve HAREKELERİ

SİTEYE TAM ULAŞIM
SİTE DİLİNİ DEĞİŞTİR
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

+Facebookta Beğen





1. DÖNEM 2. SINAV SORULARI

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HASKÖY ORTA OKULU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ

7. SINIF 1. DÖNEM 2. SINAV

AD:                               SOYAD:                                 NUMARA:                                ŞUBE:

SORULAR

1.Bismillahirrahmanirrahim.

Eraeytelleziyükezzibübid-din fezâlikelleziyedu'ul yetime ve lâ yehuddualâ taam-il miskin fev ey lünlilmusalîiyneelleziynehüm an salâtihimsâhuneelleziynehümyüraune ve yemneun'el-maun.

Verilen Sure aşağıdakilerden hangisine aittir?                  

a.Maunb.Fatihac.Nasd.İhlas

2.Aşağıdakilerden hangisi orucu bozan durumlardan birisidir?

a. Diş fırçalamak                    b.Bilerek bir şey yemek     c.Banyo yapmak                         d.Ağza su alıp çalkalamak

3.Aşağıdakilerden hangisi orucun bireysel ve toplumsal kazanımıyla ilgili doğru bir bilgi değildir?

A-Kişi Yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazanır.

B-Kişi nimetlerin değerini daha iyi anlar; şükreden bir kul olur.

C-Toplumsal bütünlüğü pekiştirir.   

D-Kişinin iradesini zayıflatır.

4.Kuran-ı Kerim hangi gecede indirilmeye başlanmıştır?

a.Berat Gecesi’nde               b.Miraç Gecesi’nde                c.Kadir Gecesi’nde                  d.Regaip Gecesi’nde

5.Oruç açma vaktine ne ad verilir?

a.İmsakb.Mukabelec.İftard.Teravih

6.Peygamberimizin oruçla ilgili "Kim kötü söz ve davranışları bırakmazsa, Allah'ın onun yemesini ve içmesini terk etmesine ihtiyacı yoktur." hadisinden çıkarılabilecek en doğru yargı hangisidir?

a.Kötü söz ve davranış kişiyi alçaltır.  

b.Oruçlu sadece bedensel ihtiyaçlardan değil; her türlü kötü söz ve davranışlardan da uzak durmalıdır.

c.Allah kötü söz söyleyenleri sevmez.

d.Yapılan kötülükler oruçla bağışlanacaktır

7.Bir dileğin gerçekleşmesi dileğiyle tutulan ve dileğin gerçekleştiği zaman tutulması vacip olan oruca ne ad verilir?

a.Farz oruç     b.Nafile oruç  c.Kaza orucu   d.Adak orucu

8.Aşağıdaki sözcüklerden Ramazan Ayı  grubu oluşturmak istenirse hangisi dışarıda kalır?

a.Teravihb.Hacc.Oruçd.Mukabele

9.Hastalık ve yolculuk gibi özürlerle tutulamayan oruçların daha sonra tutulamadığı gün sayısınca tutulmasına ne ad verilir?

a.Kaza orucu    b.Adak orucuc.Ramazan orucu  d.Nafile oruç

10.Sadece Ramazan Ayı’nda kılınan namaz hangisidir?

a.Nafileb.Vitirc.Bayramd.Teravih

11.Muharrem Ayı’nın onuncu gününe ne ad verilir?

a.Arefeb.Hıdrellezc.Beratd.Aşure

12.Aşağıdakilerden hangisinin oruç tutması farzdır?
a.İyice ihtiyarlamış düşkün ihtiyarın                                       b.Akıllı ve buluğ çağına gelmiş kimsenin                             
c. Yolcu olanların                                                                       d. Hasta olanların

13.Oruç tutmaya gücü yetmeyen düşkün ve yaşlı kimseler ile iyileşme umudu olmayan hastaların,Ramazan ayının her günü için verdiği paraya ne ad verilir

a.Fidyeb.Fitrec.Zekat      d. Sadaka

14. Aşağıdakilerden hangisi İmanın Şartlarından değildir?

a.Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak                               b.Ahiret Gününe inanmak

c.Kaza ve Kadere inanmak                                                       d.Zekat vermek

15. Hz. Muhammed’e Peygamberlik görevi hangi ay verildi?

a.Recepb.Şabanc.Ramazand.Muharrem

16.“ Halbuki sizin üstünüzde hakiki bekçiler (Allah katında) çok şerefli yazıcılar vardır ki, onlar ne yapıyorsanız bilirler. (İnfitar Suresi 1-2) ayetinde söz konusu edilen yazıcı melekler aşağıdakilerden hangisidir?

a.Azrailb.Kiramen Katibin                          c.MünkerNekird.Cebrail

 

17.Dinimizin hükümleri genel olarak üç kısma ayrılır. Bunlar iman ibadet ve ahlak esaslarından oluşmaktadır. İman esaslarının içinde bir tanesi vardır ki o insanın ölümüyle başlayan kabir kıyamet mahşerle devam edip cennet ve cehenneminde içinde olduğu sonsuz bir hayata inanmayı içerir.

 Yukarıda iman esaslarının hangisinden bahsedilmektedir?

a. Kitaplara inanmak                 b. Meleklere inanmak

c. Ahirete  inanmak                   d.Kaza ve kadere inanmak

18.Ramazan ayını diğer aylardan üstün ve önemli kılan bir çok özellik bunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bundan değildir?

a. Bu ayda farz olan orucunun tutulması     

b. Kuranın bu ayda indirilmiş olması  

c.Yardımlaşma ve paylaşmanın artması   

d.Aşure Günü’nün bu ayda olması

19.Aşağıdakilerden hangisi toplumlarda görülen batıl inançlardan değildir?

a.Camiye gitmek                       b.Sihir,büyü yapmak                                c.Falcılıkd.Ruh çağırmak

20."Onu (insanı) önünden ve arkasından izleyenler vardır ki kendisini Allah'ın emriyle korurlar."(Ra'd suresi, ayet: 11)

Hadiste bahsedilen melekler hangileridir?

a.Hafaza melekleri       b.Kiramen Katibin                     c. MünkerNekird.Cebrail

 

 

NOT:Her bir sorunun doğru cevabı 5er puandır

Sınav süresi 25 dakikadır

Allah katında sizin en hayırlınız, Ahlâkı en güzel olanınızdır. (Hadis-i Şerif)

 

 

BAŞARILAR DİLERİM  

 

 

 

 

 

 

 

 

1.a  5.c9.a   13.a  17.c

2.b  6.b 10.c  14.d  18.d

3.d  7.d  11.d  15.c  19.a

4.c  8. B  12.b  16.b 20.a

 

SAAT
SİZE SUNDUKLARIMIZ
Hava Durumu
Anlık
Yarın
14° 8°